Douchefilters

Bij een legionella besmetting toch gebruik kunnen maken van de douchegelegenheid zonder het risico besmet te raken met de legionella-bacterie.

Als dealer van de T-Safe legionella filters (point-of-use filters) van Tandrup biedt Lenting Waterservice direct een legionella veilige oplossing. Wanneer wateranalyses hebben uitgewezen dat er schadelijke bacteriën in de installatie aanwezig zijn, moeten er maatregelen genomen worden. Het duurt enige tijd voordat de maatregelen getroffen zijn en het probleem opgelost is. Om de installatie in de tussentijd veilig te kunnen gebruiken, bieden de douchekop- en kraanfilters uitkomst. De filters van Tandrup zuiveren het water vlak voordat het de kraan verlaat. De bacteriën blijven achter in het filter.

De douchekop– en kraanfilters gaan gemiddeld zes maanden (5000 liter) mee. In die tijd heeft Lenting Waterservice de installatie onderzocht en de bron van de besmetting kunnen elimineren. De installatie is dan vaak legionella veilig en kan dus gebruikt worden zonder dat de kans op bacteriële infectie uit het (drink)water bestaat. Lenting Waterservice biedt naast de corrigerende maatregelen nu ook deze preventieve oplossing. De douchekop en filters van Tandrup zijn bij ons los verkrijgbaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lenting Waterservice 0229-541269.

Douchefilter – Lenting Groep B.V.
Zoeken