Science Park Amsterdam

 Nieuwe laboratoria en kantoren voor Science Park Amsterdam

Op Science Park Amsterdam is 8 december de bouw gestart van 6.000 m2 laboratoria en kantoorruimte voor start ups en middelgrote bedrijven in de Life Sciences industrie.

Duurzaam gebouw

Matrix VI wordt een duurzaam gebouw dat ruimschoots zal voldoen aan de wettelijke eisen. Een van de duurzame aspecten is dat het gebouw in de loop der tijd ingedeeld kan worden naar de wensen van de toekomst. MATRIX IC heeft het gebouw ontwikkeld met de BREEAM kwalificatie "very good" in gedachten.

Bij de bouw zijn betrokken MATRIX Innovation Center (opdrachtgever), Stone22 (concept, ontwikkeling), Oostelbos Van den Berg (bouwdirectie), Ector Hoogstad architecten (architect), IMd Raadgevende Ingenieurs (constructeur), Deerns raadgevende ingenieurs (installaties), MoBius Consult (adviseur), Sprangers Bouwbedrijf (bouwkundig aannemer), Wolter & Dros en Lenting Projectloodgieters bv (aannemer werktuigbouwkundige installaties) en Croon Elektrotechniek (aannemer elektrotechnische installaties).

Science Park Amsterdam

Het Science Park Amsterdam (SPA) is het grootste wetenschapspark van de Metropoolregio met onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven op het gebied van natuurwetenschappelijk onderzoek, ICT, duurzaamheid en Life Sciences.

Daarnaast wordt de Campus flink uitgebreid. Equinix, een internationaal datacentre bouwt een nieuw datacentrum. Het Amsterdam University College (AUC) komt op het Science Park Amsterdam en krijgt ook nieuwe studentenwoningen. Ondergronds wordt geïnvesteerd in duurzame energie. Zo wordt nu een netwerk voor Warmte en Koude Opslag aangelegd tussen gebouwen in het westelijk gedeelte.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn